tiistai 26. elokuuta 2014

Mansikkakakku

Nyt on kevään ensimmäinen Mansikkakerma kakku tehty. Vielä ei ollut kotimaisia mansikoita mutta tähän kakkuun löytyi kaupasta oikein hyviä ulkomaisia mansikoita päälle. Välissä perinteiset mansikkavaniliahillo ja laktoositon kerma. Nam. Tätä tosin ei päästy itse vielä maistamaan kun meni tuttumme juhliin.
 Pari viikkoa sitten käytiin porukoitteni luona  vierailulla ja sinne kahville tein suklaa kakkua. Juhlittiin siskoni ja minun syntymäpäiviä kahvittelun merkeissä. Välissä tässä suklaakakussa oli mansikkavaniliahillo sekä mangotuorejuusto kerma ja hyvää oli.  Tässä ohje herkkuun.
POHJA:
170 G tummaa suklaata
150 G voita
2  dl    sokeria
4         munaa
1,5 dl  vehnäjauhoja
0,5 dl  perunajauhoja
2    tl   leivinjauhetta
Sulata voi ja suklaa yhdessä. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vaahtoon jäähtynyt voi suklaa seos sekä siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita varovasti. Taikina jää melko löysäksi. Kaada voideltuun vuokaan n. 24 cm ja paista 170 asteessa n. 1 h tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku ja anna jäähtyä vuoka päällä. Näin kakku säilyttää mehevyytensä kun kosteus ei haihdu.

TÄYTE:
Mansikkavaniliahilloa sekä
200 g mangotuorejuustoa
purkki flora vispiä
Vaahdota tuorejuusto ja kerma keskenään.

KUORRUTE:
200 g fatzerin tummaa suklaata
1 dl    vispi kermaa
nokare voita

Kuumenna kerma ja lisää sekaan suklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi.
Kakun pintaan kannattaa levittää ohuelti sileää marmelaadia ennen suklaan levittämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti