perjantai 30. maaliskuuta 2012

Mokkapaloja ja pullaa

Päätimpä perjantai päivän ratoksi leipoa. Tässä olis dallaspullat raakana ennen kohotusta ja paistoa. Täytettä nyttäis olevan sopivasti, mutta kuinkas ollakkaan paiston jälkeen sitä olis kaivannut jopa enemmän. Olivat kyllä yllättävän hyviä ja saman makuisia kuin alkuperäiset.

Tässä olis perus mokkapaloja koristeluun käytin pieniä pääsiäismunia. Onhan sentään tuo pääsiäinen ovella. Olen yrittänyt välttää tuota leipomista ellei ole vieraita tulossa kun tahtoo ne herkut hävitä tuonne omaan suuhun ja siitä sitten tietenkin kertyvät takalistoon.Tässä dallaspulliin ohje.

DALLASPULLAT
0,5 l Maitoa
25 g Hiivaa
1     Muna
2 dl Sokeria
2 tl  Suolaa
100 g Margariinia tai voita
Vehnäjauhoja
 Tee kuten pullataikina.

TÄYTE
250 g Rahkaa
150 g Voita
0,5 dl  Sokeria
1 tl     vaniljasokeria
2 rkl   vaniliakreemijauhetta

Pehmennä voita hieman mikrossa mutta älä sulata. sekoita joukkoon loput aineet. Levitä kaulitun taikinan päälle paksulti ja rullaa kiinni. Leikkaa haluamasi paksuisia paloja ja kohota pellillä. Paista 210 asteessa kunnes pullat ovat kauniin ruskeita.

Ensi viikolla olis tarkoitus tehdä minun ja siskoni syntymäpäiville suklaakakkua. Ajattelin laittaa väliin mangotäytettä sekä nougat täytettä. Aikaisemmin en olekkaan niitä kokeillut. En saa nyt mieleeni että kenen blogista täytteitten ohjeet löysin, mutta yritän sen vielä jostain kaivaa. Nam...nam sitä herkkua odotellessa herkuttelemme perheen kanssa pullilla ja mokkapaloilla. Onneksi maanantaina on taas ratsastustunti niin pääsee sulattelemaan viikonlopun herkkuja.


1 kommentti:

  1. Hyviä oli! Voit aina luottaa apuumme jos tarvitset tuholaisia leipomuksille! :D

    VastaaPoista